BUDAPEST
 
The Event>
Media
Supported>
Forum
REGISTRATION
Around the World
Lang.>
Go Active Klub

Idén a választásunk a hátrányos helyzetű gyerekeket segítő Conditio Humana Alapítványra esett.
Magyarországon a népesség öt százaléka tartozik a fogyatékosok csoportjába, a fogyatékos emberek hátrányos társadalmi helyzete (a családtagokat is beleértve) milliós nagyságrendű állampolgárt érint. A fogyatékosok több mint tíz százaléka intézetekben él. Az intézetekben élők háromnegyede értelmi fogyatékos.” (Gyorsjelentés a fogyatékos emberek helyzetéről, Bp. 1997). Az intézetben élők gyakorta nélkülözik a családi otthon melegét, a közvetlen személyes emberi kapcsolatokat. A családban élő értelmi fogyatékos gyerekek sincsenek sokkal jobb helyzetben, hiszen e családok számára gyakorlatilag lehetetlen pl. az üdülők és panziók látogatása. A huszonnégy órás felügyelet pedig rendkívül igénybe a szülőket, s bár többnyire örömmel vállalják ezt az áldozatot, a kikapcsolódás számukra létszükséglet.

Ezeken a gondokon kíván segíteni az 1989-ben a spontán baráti összefogásból kinőtt Conditio Humana Alapítvány és Egyesület, amely az érintett szülők, valamint önkéntes főiskolás fiatalok, lelkészek, gyógypedagógusok és helybeli hívek összefogásával az értelmi fogyatékos és hátrányos helyzetű gyermekek számára évközi családias jellegű kiscsoportos összejöveteleket: játszóházakat, nyaranta pedig a zempléni falvak paphiány miatt üresen álló plébániáin rekreációs üdülőtáborokat szervez.
A zempléni falvak - Bodrogolaszi, Girincs, Megyaszó - még érintetlen természeti szépségükkel és híveik vendégszerető, hagyományőrző lelkületével ideális helyek erre a tevékenységre. Az évről évre visszatérő csoportok a falu életébe is bekapcsolódnak az ajándékozás és elfogadás élménye révén.

Az elavult épületek helyreállítása és felszerelése az Egyesület tagjainak és az Alapítvány támogatóinak közös adakozásából történik. Házainkban a szabad időszakokban értelmi fogyatékos, mozgássérült gyermekek, nagycsaládok, nevelőszülők részére biztosítunk üdülési lehetőséget non profit alapon.

A kocogás előtt Puskás Öcsi emlékére kiraktunk magunkból a jégen egy naaagy P betűt, mert vannak dolgok, amik mellett nem megyünk el, emellett sem tudtunk.
Aztán Palya Bea énekelt nekünk gyönyörő népdalokat, amikre együtt körtáncolt a sok Mikulás.

Köszönjük szépen!
A 2006-os képek.

Széchenyi Bath Rex Pálinkák Arterego Sporthirugynokseg.hu Go Active Klub Sporter's Planet
IE 8.0+, 1024x768+, Contact and questions: Méhes Krisztián, e-mail, + 36 20 9156070