BUDAPEST
 
Főoldal>
Média
Támogatottak>
Fórum
REGISZTRÁCIÓ
Más országokban
Lang.>
Go Active Klub

Miért nem fázunk meg?

Mindenki kivétel nélkül azt kérdezi, mikor meglátja a kocogókat, hogy....nos, nem is, az első kérdés valójában az, hogy meg vagyunk-e őrülve :-)...
Na de a második az, hogy "hogy-hogy nem fázunk meg?".
A válasz viszonylag egyszerű. Amikor az ember beöltözve kimegy a hidegbe, akkor a testfelület nagyon kis része érintkezik a külső hőmérséklettel. Ennek hatására a relatív hőmérséklet eltérés nagyon nagy lesz. Az orrunk lefagy, a kezünk kékül, stb.
Egy átlagos kocogó testének kb. 10%-t fedi valami. Az eredmény az, hogy a test "értesül róla", hogy odakint hideg van :-). Így közel teljes felületen reagál is, összességében sokkal intenzívebben, mint beöltözve.
Ehhez még hozzá jön, hogy az idő jórészében fizikai mozgást végzünk, ami a szívverések számának növekedésével, a vérkeringés javulásával megintcsak melegítő hatású.

 

Egy átlagos kocogó az elején eltölt 10-15 percet a sátorban, aztán még 10 percet a bemelegítés alatt a jégen, kocog 30 percet, miközben énekelget, tornázgat és szaloncukrot osztogat, majd a végén újabb 15-30 percig ünnepli a támogatottakat ismét a jégen.
Eddig még senki sem fázott meg (aki el merte volna nekem mondani :-))!!!
Én a nagy napon általában egy órával a kocogás előtt öltözöm fürdőnadrágba, és másik egy-másfél órával a kocogás után öltözöm vissza.
Az emberi test sokkal ellenállóbb, mint a tulajdonosa azt gondolná, csak hagyni kell, hogy tegye a dolgát!
Mi pedig telente kikocogunk a -2-+6 fokba, és tesszük a mi dolgunkat! Megmutatjuk, hogy aki képes, annak tennie is kell!

Széchenyi Gyógyfürdő Rex Pálinkák Arterego Artotel Sporthirugynokseg.hu Go Active Klub
IE 8.0+, 1024x768+, Elérhetőség és kérdések: Méhes Krisztián, e-mail, + 36 20 9156070