BUDAPEST
 
Főoldal>
Média
Támogatottak>
Fórum
REGISZTRÁCIÓ
Más országokban
Lang.>
Go Active Klub

A kocogás története

2000-ben bostoni fiatalok kezdtek el kocogni a helyi "Women's Place" nevű szegényeket étellel segítő szervezet megsegítésére.
A Budapesttel egy körön fekvő Boston lakói számára a kocogás feltétlen kelléke egy fürdőruha volt, egy piros sapi, meg az a 30-100 USD, amit nevezési díj gyanánt elhoztak magukkal a kocogók. Kint jellemzően úgy indul a kocogás, hogy otthon, az iskolában és a munkahelyen megpróbálnak a kocogók egyenként támogatásokat gyűjteni, amit a kocogáson átadnak. Ezt egy kinti volt iskolatársam szervezi.
Az ötlet vicces, a cél nemes, így 2004-ben már Budapesten is kocogott mintegy 12 Mikulás, 24 rendőr vigyázó szemei előtt :-)! Egy évvel később pedig becsatlakozott a rendezvénybe Toronto városa is. Kint 300 fős tömegek kocognak be az autók közé egy-egy hideg decemberi napon.
A ruházatot mindenki igyekszik feldobni, hogy mókásabb, jókedvűbb legyen, bár a jeges szélben lengedező hófehér szakáll önmagában is elég arra, hogy az utca ajándékváráslástól megfáradt népe felnézzen, csodálkozzon, majd a legszebb ajándékot adja nekünk: egy mosolyt!

 

A kocogás itthon folyamatosan bővül. Aki egyszer eljött, az utána többnyire megint velünk kocog. Megérti, hogy ez nem teljesíthetetlen kihívás, nem számít a hideg, mert akiknek és amit ezzel adunk, azt másképp nem tudnánk megtenni. Csináljunk pár perc vidámságot Budapesten!
Mondják, a nevetés a legjobb orvosság. Amikor a jó 80 kocogó végigmegy a belvárosnak ezen kis szegletén, mobiltelefon kampányokat megszégyenítő gyorsasággal kerülnek elő a fényképezésre alkalmas eszközök a zsebekből, és nem egyszer a járókelőt egy év múlva a kocogók között találjuk!
Volt, aki alig jött végig először, tavaly meg maratont futott. Volt, aki bevonatozott, hogy csinálhasson egy jóhangulatú videót a kocogásról. Volt anyuka, aki korcsolyás kislányokat szervezett a programhoz (és lányok, akik persze korcsolyáztak). Voltak, akik felhívtak utána, hogy nem tudtak jönni de szeretnének nevezni és segíteni...
Nekünk nincs más, csak amiben hiszünk, de azt szívesen adjuk!

Ho-ho-ho-hoooooooooooooooooooooooo!!!! :-)

Széchenyi Gyógyfürdő Rex Pálinkák Arterego Artotel Sporthirugynokseg.hu Go Active Klub
IE 8.0+, 1024x768+, Elérhetőség és kérdések: Méhes Krisztián, e-mail, + 36 20 9156070